مقاله انگلیسی مشخصات پلیفنیک کاهو کره کوهی با عملکرد کروماتوگرافی مایع با عملکرد فوق العاده به صورت اسپکتروفتومتری

27 شهریور 1397 | 10:58

مقاله انگلیسی مشخصات پلیفنیک کاهو کره کوهی با عملکرد کروماتوگرافی مایع با عملکرد فوق العاده به صورت اسپکتروفتومتری
عنوان فارسی مقاله: مشخصات پلیفنیک کاهو کره کوهی با عملکرد کروماتوگرافی مایع با عملکرد فوق العاده به صورت اسپکتروفتومتری UV-visible و اسپکترومتری جرمی چهار ساعته پرواز
عنوان انگلیسی مقاله: Polyphenolic profile of butterhead lettuce cultivar by ultrahigh performance liquid chromatography coupled online to UV–visible spectrophotometry and quadrupole time-of-flight mass spectrometry
مجله/کنفرانس: Food Chemistry
رشته های تحصیلی مرتبط: صنایع غذایی
گرایش های تحصیلی مرتبط: زیست فناوری مواد غذایی
کلمات کلیدی انگلیسی: Lactuca sativa; Lettuce; Phenolic compounds; UHPLC-QToF; Mass spectrometry; MSE
نوع نگارش مقاله: پژوهشی - research
نمایه: scopus - master journals - JCR
DOI: doi.org/10.1016/j.foodchem.2018.03.151
ناشر: الزویر - Elsevier
نوع ارائه مقاله: ژورنالی
نوع مقاله: ISI
سال انتشار مقاله: 2018
ایمپکت فاکتور(IF): 4.946
شاخص H_index: 204
SJR: 1.793
شناسه ISSN: 0308-8146
فرمت مقاله انگلیسی: PDF
تعداد صفحات مقاله انگلیسی: 48
کد محصول: EN110
فهرست انگلیسی مطالب
Abstract

Introduction

Materials and Methods
-Reagents, solvents and standards
-Plant material
-Extraction of polyphenols in lettuce
-UHPLC-DAD-ESI-QToF/MSE
-Identification of phenolic compounds

Results and Discussion
-Phenolic acid derivatives
-Flavonoids
-Coumarins
-Hydrolysable tannins
-Lignan derivatives

References
نمونه متن انگلیسی
Abstract

In the present study, the butterhead lettuce cultivar was analyzed by ultrahigh performance liquid chromatography (UHPLC) coupled online to diode array detection (DAD), electrospray ionization (ESI) and quadrupole time-of-flight mass spectrometry (QToF/MS) in the positive and negative ion mode in order to characterize its polyphenolic profile for the first time. The instrument acquisition mode MSE was used to collect automatic and simultaneous information of exact mass at high and low collision energies of precursor ions as well as other ions produced as a result of their fragmentation. One hundred eleven phenolic compounds were identified in the acidified hydromethanolic extract of freeze-dried leaves of butterhead lettuce cultivar: 40 hydroxycinnamic acid derivatives, 21 hydroxybenzoic acid derivatives, 2 hydroxyphenylacetic acid derivatives, 18 flavonols, 9 flavones, one flavanone, 7 coumarins, one hydrolysable tannin and 12 lignans. Forty-seven of these compounds have been tentatively identified for the first time in lettuce.
  • اشتراک گذاری در

دیدگاه خود را بنویسید:

تاکنون دیدگاهی برای این نوشته ارسال نشده است

جستجوی پیشرفته